Jednoduchý recept

Rajčata plněná hlemýždím masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 54839
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
500 g Hlemýždi v nálevu
20 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
40 g Petržel kudrnka
600 g Rajčata
180 g Strouhanka
8 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 289kJ
9% Sacharidy 33 g
10% Tuky 7 g
57% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Rajčata plněná hlemýždím masem postup přípravy receptu:

1

Hlemýždí maso vyklopíme do misky i s nálevem, přisypeme prolisovaný česnek, posekanou petrželku, osolíme, opepříme podle chuti, přidáme vejce, strouhanku a důkladně promícháme. Rajčata v jedné třetině seřízneme, lžičkou vydlabeme, naplníme hlemýždí směsí a přiklopíme seříznutým dílem. Pekáček vymažeme olejem, vyskládáme do něj plněná rajčata, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny.

2

Rajčata upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept