Jednoduchý recept

Salát z červené řepy s džemem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54841
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

500 g Červená řepa
100 g Džem višňový
500 g Krůta
0,5 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
6 ml Pomerančová šťáva
150 g Salát hlávkový
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 753kJ
6% Sacharidy 20 g
2% Tuky 2 g
9% Sodík 171 mg
38% Bílkoviny 22 g

Salát z červené řepy s džemem postup přípravy receptu:

1

Důkladně očištěnou a omytou řepu nakrájíme na malé kostky. Dáme do hrnce se studenou vodou, povaříme 20 minut do měkka. Scedíme, vložíme do misky, přidáme špetku soli, pepře, přilijeme pomerančovou šťávu. Do teplé řepy dáme džem, promícháme a necháme dobře vychladnout.

2

Vařené maso zbavíme kůže, nakrájíme na malé kostky, přidáme k červené řepě. Podle vlastní chuti dosolíme, opepříme, ještě jednou promícháme. Salát vložíme na 30 minut do lednice vychladnout.

3

Podáváme na jednotlivých talířích. Na každý talíř položíme list hlávkového salátu, na něj dáme salát, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Poznámka

Salát podáváme jako hlavní studené jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept