Losos zapečený s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos zapečený s celerem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 54842 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
20 ml | Citronová šťáva |
40 g | Kopr čerstvý |
400 g | Losos obecný |
200 g | Losos uzený |
20 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Pepř červený celý |
60 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 98,4mg |
Draslík | 866,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Losos obecný, Losos uzený, Pepř červený celý, Strouhanka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos zapečený s celerem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer nastrouháme, smícháme se zakysanou smetanou. Steaky z lososa osolíme a opepříme, na dno pekáčku nalijeme olivový olej, přiložíme steaky z lososa, posypeme kuličkami červeného pepře, zakryjeme plátky uzeného lososa, navrch naneseme celer se smetanou, podle chuti osolíme, opepříme, posypeme strouhankou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zprudka 12 - 15 minut. |
2 | Hotový pokrm naporcujeme, upravíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, posypeme posekaným koprem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.