Jednoduchý recept

Zeleninový červený salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54849
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
0,5 ks Chilli paprička
300 g Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
60 ml Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
300 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 876kJ
5% Sacharidy 18 g
20% Tuky 15 g
12% Sodík 240 mg
4% Bílkoviny 2 g

Zeleninový červený salát postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli i česnek nakrájíme na tenké pásky, které vložíme do misky. Pokapeme olejem, polijeme pomerančovou šťávou, dochutíme solí, pepřem, půlkou drobně nasekané chilli papričky, vše dohromady důkladně promícháme a necháme 30 minut odležet v lednici.

2

Zelí nakrájíme nebo nakrouháme, povaříme v hrnci se špetkou soli v octové vodě 3 - 4 minuty. Zelí scedíme, necháme okapat a vychladnout. Nakonec je smícháme s vychladlou cibulí, dochutíme cukrem, posypeme nasekanou petrželovou natí a promícháme.

3

Vychlazený salát podáváme na jednotlivých talířích, anebo salátových miskách.

Poznámka

Salát podáváme jako studenou přílohu, ale také předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept