Zeleninový červený salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový červený salát
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54849 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Chilli paprička |
300 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
300 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 354,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Cukr krupice, Pomerančová šťáva, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový červený salát postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli i česnek nakrájíme na tenké pásky, které vložíme do misky. Pokapeme olejem, polijeme pomerančovou šťávou, dochutíme solí, pepřem, půlkou drobně nasekané chilli papričky, vše dohromady důkladně promícháme a necháme 30 minut odležet v lednici. |
2 | Zelí nakrájíme nebo nakrouháme, povaříme v hrnci se špetkou soli v octové vodě 3 - 4 minuty. Zelí scedíme, necháme okapat a vychladnout. Nakonec je smícháme s vychladlou cibulí, dochutíme cukrem, posypeme nasekanou petrželovou natí a promícháme. |
3 | Vychlazený salát podáváme na jednotlivých talířích, anebo salátových miskách. |
Poznámka
Salát podáváme jako studenou přílohu, ale také předkrm.