Mořské plody s fenyklem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořské plody s fenyklem a smetanou
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 54850 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
30 g | Fenykl čerstvý |
750 g | Fenykl sladký - hlíza |
500 g | Mořské plody mix |
25 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 865,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Fenykl čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Mořské plody mix, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořské plody s fenyklem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Fenyklovou hlízu očistíme a nakrájíme na nudličky. Mořské plody nasypeme do pánve na rozpálený olej, přidáme fenykl a smažíme zvolna 20 minut do měkka. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou provaříme, odstavíme. |
2 | Pokrm rozdělíme do misek, posypeme posekaným chmýřím fenyklu a teplý podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.