Jednoduchý recept

Zelný salát na francouzský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54854
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 dl Olej olivový extra panenský
200 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
200 g Rozinky tmavé
1 hrst Sůl
4 dl Voda pitná
700 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 221kJ
17% Sacharidy 60 g
78% Tuky 58 g
176% Sodík 4 g
20% Bílkoviny 11 g

Zelný salát na francouzský způsob postup přípravy receptu:

1

Z bílého hlávkového zelí odstraníme poškozené listy, rozřízneme ho na polovinu, odřízneme košťál, zelí krájíme na tenké proužky. Nakrájené zelí dáme do misky, posypeme hrstí soli, pepřem, cukrem, přilijeme 50 ml oleje a dobře promícháme. Odložíme do lednice na celou noc.

2

Rozinky namočíme do vody, necháme celou noc namáčet, zelí opláchneme pod tekoucí vodou, abychom odstranili sůl, smícháme s rozinkami, které jsme scedili. Zelí opět polijeme zbylým olejem, podle chuti dochutíme solí, pepřem, cukrem, přidáme drobně nakrájený česnek, ocet a promícháme.

3

Hotový salát podáváme na jednotlivých talířích. Porce ozdobíme hrubě nasekanými ořechy a podáváme.

Poznámka

Salát podáváme jako studenou přílohu. V návodu není uvedená doba uležení, celou noc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept