Zapečené hříbky s cibulí, vejci a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené hříbky s cibulí, vejci a smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 54858 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 g | Česnek |
30 g | Cibule |
450 g | Hříbky čerstvé |
25 g | Máslo čerstvé |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 155,2mg |
Draslík | 668,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 142,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené hříbky s cibulí, vejci a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Hříbky nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme máslo, hříbky, promícháme a dusíme ve vlastní šťávě, dokud se všechna tekutina neodpaří. Obsah pánve nasypeme do pekáčku, posypeme petrželkou, přilijeme smetanu, přidáme rozkvedlaná vejce, sůl, pepř, promícháme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut. |
2 | Pokrm naporcujeme a ještě teplý podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.