Kozí sýr s medem na perníku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kozí sýr s medem na perníku
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 54859 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
25 g | Máslo čerstvé |
80 g | Med včelí |
30 g | Olej olivový extra panenský |
40 g | Pažitka |
160 g | Perník |
10 g | Skořice mletá |
320 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 70,7mg |
Draslík | 177,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Pažitka, Skořice mletá, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Perník mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kozí sýr s medem na perníku postup přípravy receptu:
1 | Perník nakrájíme na plátky a opečeme nasucho v topinkovači. V misce smícháme med se skořicí, kozí sýr nakrájíme na silnější plátky, které obalíme ve směsi medu a skořice. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přiložíme plátky sýra a osmažíme z obou stran do zlatova. |
2 | Na každý plátek perníku položíme porci smaženého sýra, posypeme posekanou pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.