Tvarohová pěna višňová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová pěna višňová
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 54865 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
15 g | Cukr moučkový |
160 g | Kompot višňový |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
400 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
100 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 152,1mg |
Vláknina | 640,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kompot višňový, Tvaroh měkký - nízkotučný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová pěna višňová postup přípravy receptu:
1 | Nízkotučný tvaroh vložíme do misky, přidáme smetanu, cukr, rybízové želé a metlou nebo šlehačem vyšleháme do pěny. Višňový kompot scedíme, pokud máme višně s peckami, vypeckujeme je. |
2 | Tvarohovou pěnu rozdělíme na dezertní talířky, poházíme višněmi, pokapeme trochou šťávy z kompotu, doplníme dezertní lžičkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.