Máslové koláčky s restovanou cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslové koláčky s restovanou cibulí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54866 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
80 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 dl | Víno bílé |
1 dl | Voda pitná |
Náplň | |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
3 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na potření | |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 272,7mg |
Draslík | 157,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Máslové koláčky s restovanou cibulí postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme do ní vlažnou vodu, bílé víno, měkké máslo, žloutek a sůl, těsto dobře zpracujeme. Musí být polotuhé a hladké, vláčné. Utvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie, necháme těsto v chladničce odpočinout asi 30 minut. |
2 | Očistíme 2 cibule, pokrájíme na měsíčky. V pánvi na másle a oleji cibuli orestujeme do zlatova, poté ji osolíme, opepříme. V misce vyšleháme vejce se smetanou, ochutíme je hořčicí, špetkou soli s pepřem. Smetanu s vejci přimícháme do vychladlé cibule. |
3 | Těstem vyložíme menší nízké formičky tak, že vytvoříme misky. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, poté formičky s těstem vložíme do trouby rozehřáté na 190°C, pečeme přibližně 15 minut. Poté je naplníme cibulovou směsí, vrátíme zpět do trouby a dopečeme při 170°C do zlatova cca 10 minut. Koláčky s cibulí necháme chviličku vychladnout, poté je opatrně vyklepneme z formiček a servírujeme. |
Poznámka
Teplé koláčky s cibulí jsou vynikající jako teplý předkrm, podáváme je i jako přílohu k pečenému masu.