Recept

Máslové koláčky s restovanou cibulí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 54866
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Těsto
80 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Víno bílé
1 dl Voda pitná
Náplň
2 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř černý mletý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na potření
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 542kJ
15% Sacharidy 53 g
47% Tuky 36 g
18% Sodík 356 mg
26% Bílkoviny 14 g

Máslové koláčky s restovanou cibulí postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme do ní vlažnou vodu, bílé víno, měkké máslo, žloutek a sůl, těsto dobře zpracujeme. Musí být polotuhé a hladké, vláčné. Utvoříme váleček, který zabalíme do potravinářské fólie, necháme těsto v chladničce odpočinout asi 30 minut.

2

Očistíme 2 cibule, pokrájíme na měsíčky. V pánvi na másle a oleji cibuli orestujeme do zlatova, poté ji osolíme, opepříme. V misce vyšleháme vejce se smetanou, ochutíme je hořčicí, špetkou soli s pepřem. Smetanu s vejci přimícháme do vychladlé cibule.

3

Těstem vyložíme menší nízké formičky tak, že vytvoříme misky. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, poté formičky s těstem vložíme do trouby rozehřáté na 190°C, pečeme přibližně 15 minut. Poté je naplníme cibulovou směsí, vrátíme zpět do trouby a dopečeme při 170°C do zlatova cca 10 minut. Koláčky s cibulí necháme chviličku vychladnout, poté je opatrně vyklepneme z formiček a servírujeme.

Poznámka

Teplé koláčky s cibulí jsou vynikající jako teplý předkrm, podáváme je i jako přílohu k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept