Zelný salát s ananasem a mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s ananasem a mrkví
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54867 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
250 g | Ananas |
3 ml | Citronová šťáva |
250 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kari koření |
3 ks | Mrkev kořen |
70 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Zakysaná smetana |
700 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 21,1mg |
Draslík | 513,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kari koření, Sůl, Zakysaná smetana, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s ananasem a mrkví postup přípravy receptu:
1 | Zelí očistíme, nasekáme na tenké proužky, dáme do misky, posypeme solí, pepřem, pokapeme citrónovou šťávou, olejem a rukou dobře promícháme. Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, přidáme k zelí. Kompotový ananas scedíme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do misky k zelenině a promícháme. |
2 | Jogurt smícháme se zakysanou smetanou, přidáme kari koření. Zálivkou přelijeme připravené suroviny v misce. Všechno dohromady smícháme, salát vložíme do lednice odležet. |
3 | Podáváme v jednotlivých salátových mističkách. |
Poznámka
Salát podáváme jako studený předkrm. Můžeme podávat s opečenou vekou, anebo čerstvým pečivem.