Jednoduchý recept

Zelný salát s červenou řepou a majonézou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54868
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Červená řepa
1 polévková lžíce Hořčice
300 g Jogurt bílý
70 ml Olej olivový
100 g Olivy zelené
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
1 dl Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Sůl
600 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 880kJ
4% Sacharidy 15 g
22% Tuky 16 g
23% Sodík 455 mg
7% Bílkoviny 4 g

Zelný salát s červenou řepou a majonézou postup přípravy receptu:

1

Zeli očistíme, nakrouháme a dáme do misky. Posypeme solí, pokapeme olejem a pomerančovou šťávou. Nakládanou červenou řepu scedíme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do misky k zelí, přimícháme nahrubo nasekané ořechy.

2

Jogurt smícháme s hořčici, pepřem, zalijeme připravené suroviny v misce. Vše promícháme, misku se salátem dáme do lednice na 30 minut odležet.

3

Salát porcujeme podle porci na jednotlivé talíře. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí, vypeckovanými olivami a podáváme.

Poznámka

Olivy můžeme vyměnit za kousky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept