Jednoduchý recept

Zelný salát s křenem a medem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54870
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
300 g Jogurt bílý
1 špetka Kmín mletý
30 g Křen
6 polévková lžíce Med včelí
200 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
70 ml Olej olivový
200 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Sůl
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 919kJ
9% Sacharidy 33 g
149% Tuky 112 g
9% Sodík 185 mg
15% Bílkoviny 9 g

Zelný salát s křenem a medem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté zelí drobně nasekáme, vložíme do misky, polijeme olejem, posypeme mletým kmínem a solí. Přidáme oloupanou, také drobně nakrájenou cibuli, dobře promícháme, necháme 30 minut odpočívat. Očištěnou a omytou mrkev i celer nastrouháme na jemném struhadle, vmícháme do misky se surovinami.

2

Jogurt smícháme s jemně nastrouhaným křenem, dochutíme octem, zalijeme salát. Opět všechny suroviny promícháme.

3

Salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce posypeme nahrubo nasekanými ořechy, které pokapeme lžící teplého medu a podáváme.

Poznámka

Salát můžeme připravit také bez medu, ale v tom případě nedáváme do salátu ani ocet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept