Jahodové sendviče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové sendviče
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 54875 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
40 g | Cukr vanilka |
250 g | Jahody zahradní |
250 g | Listové těsto |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
100 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 134,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 9,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Listové těsto, Smetana 33% (šlehačka), Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodové sendviče postup přípravy receptu:
1 | Plech potáhneme papírem na pečení, na něj položíme plát listového těsta, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut dozlatova. Plech vyjmeme z trouby, těsto nařežeme na 8 stejných obdélníků a necháme vychladnout. Do misky nasypeme pokrájené jahody, přidáme rybízové želé, zakápneme citronovou šťávou a rozmačkáme vidličkou. Do smetany nasypeme vanilkový cukr a vyšleháme. |
2 | Čtyři obdélníky těsta pomažeme jahodovou směsí, na ní naneseme vrstvu vanilkové šlehačky, přiklopíme zbylými obdélníky těsta, trochu přimáčkneme, sendviče rozdělíme na dezertní talířky a podáváme. |