Jednoduchý recept

Zelný salát s červenou cibuli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54876
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 ks Cibule červená
1 ks Citrony
20 g Křen
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
400 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 265kJ
5% Sacharidy 18 g
31% Tuky 23 g
32% Sodík 633 mg
16% Bílkoviny 9 g

Zelný salát s červenou cibuli postup přípravy receptu:

1

Hlávkové zelí očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké pásky, dáme do misky. Oloupanou červenou cibuli drobně nakrájíme, přidáme k zelí. Slaninu nakrájíme na malé kostky, které na suché pánvi osmažíme na křupavé škvarky. Ještě teplými škvarky i s omastkem zalijeme zelí a cibuli. Dochutíme solí, pepřem, nastrouhaným křenem a dobře promícháme. Nakonec do salátu přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a ještě jednou zamícháme.

2

Salát podáváme na jednotlivých talířích. Ozdobíme čtvrtkou citronu, nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Poznámka

Salát nedáváme do lednice vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept