Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 54877
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
60 g Cibule
50 ml Citronová šťáva
140 g Jablka
90 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže loupaná
30 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
60 g Sýr Parmezán
90 ml Víno bílé
1 l Voda pitná
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 882 kcal
Kilojoule 3 691kJ
31% Sacharidy 110 g
52% Tuky 39 g
74% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 18 g

Rizoto s jablky a vínem postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme.

2

Jablka povaříme 1 minutu ve vroucí vodě, poté vyjmeme a pokapeme vínem a citronovou šťávou. Olej s máslem rozpálíme a 2 minuty na něm smažíme cibuli a česnek, poté přidáme rýži a smažíme další 2 minuty. Vmícháme jablka a zalijeme 125 ml vývaru, postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Do uvařené rýže vmícháme smetanu a sýr. Odstavíme z plotny a necháme 5 minut odležet. Dochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept