Recept

Rizoto s vůní šampaňského

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 54878
Kategorie: Rizota

Ingredience

60 g Cibule
10 g Koriandr čerstvý
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
90 g Sýr Parmezán
180 ml Víno šumivé (sekt)
750 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 734 kcal
Kilojoule 3 071kJ
28% Sacharidy 102 g
32% Tuky 24 g
65% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Rizoto s vůní šampaňského postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Koriandr opláchneme a nakrájíme na drobnější kusy.

2

2/3 másla rozpálíme v pánvi, přidáme cibuli a smažíme 3 minuty. Poté vmícháme rýži a restujeme 2 minuty. Zalijeme šampaňským a vaříme zprudka 3 minuty. Zalijeme 125 ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme, opepříme, vmícháme zbytek másla, parmezán a koriandr a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept