Rajčatová majonéza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová majonéza
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5488 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
125 g | Majolka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
5 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
54% Kalorie 1,069 kcal
Kilojoule 4 474kJ
5% Sacharidy 18 g
145% Tuky 108 g
12% Sodík 233 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 194,4mg |
---|---|
Cholesterol | 263,0mg |
Draslík | 3,8mg |
Vláknina | 159,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová majonéza postup přípravy receptu:
1 | Majolku smícháme s rajčatovým protlakem (nebo s kečupem), smetanou, solí a pepřem. |
2 | Ze směsi ušleháme zálivku. Používáme ji při přípravě různých zeleninových salátů. |