Recept

Rizoto se špenátem a slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 54883
Kategorie: Rizota

Ingredience

150 g Baby špenát
2 stroužek Česnek
130 g Hrášek mražený
10 g Máta
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Pórek
400 g Rýže loupaná
50 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
60 g Sýr Parmezán
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 239kJ
33% Sacharidy 117 g
32% Tuky 24 g
80% Sodík 2 g
41% Bílkoviny 23 g

Rizoto se špenátem a slaninou postup přípravy receptu:

1

Špenát opláchneme a necháme dobře okapat. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek rozebereme na listy, dobře propláchneme a pokrájíme na nudličky. Sýr nastrouháme. Mátu omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.

2

Olej rozpálíme, přidáme slaninu, česnek a pórek, smažíme 3 minuty. Přisypeme rýži a restujeme 2 minuty, poté podlijeme 125 ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. S poslední dávkou vývaru přimícháme i hrášek a špenát. Osolíme, opepříme. Servírujeme posypané strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept