Recept

Pilaf s kuřecím masem a rybízem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 54887

Ingredience

90 g Cibulka jarní
110 g Hrášek mražený
2 špetka Kurkuma
500 g Kuřecí prsa
75 g Mandle plátky
30 ml Olej olivový
90 g Paprika červená
10 g Petržel - nať
50 g Rybíz sušený
300 g Rýže Basmati
630 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 806kJ
12% Sacharidy 44 g
31% Tuky 24 g
32% Sodík 645 mg
68% Bílkoviny 38 g

Pilaf s kuřecím masem a rybízem postup přípravy receptu:

1

Maso pokrájíme na menší kusy. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Papriku zbavíme jadřince a pokrájíme na nudličky. Cibulky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno.

2

Polovinu oleje rozpálíme, přidáme cibulku, papriku a česnek. Smažíme 3 minuty. Přimícháme rýži, kurkumu a hrášek. Přilijeme vývar a uvedeme k varu. Přiklopené vaříme 15 minut. Mandle nasucho opražíme, poté vyjmeme a dáme stranou. Zbytek oleje rozpálíme, osmažíme na něm maso do zezlátnutí. Do uvařené rýže vmícháme rybíz, mandle a petrželku. Takto připravenou rýži servírujeme s kousky masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept