Pilaf s kuřecím masem a rybízem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf s kuřecím masem a rybízem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 54887 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
90 g | Cibulka jarní |
110 g | Hrášek mražený |
500 g | Kuřecí prsa |
2 špetka | Kurkuma |
75 g | Mandle plátky |
30 ml | Olej olivový |
90 g | Paprika červená |
10 g | Petržel - nať |
50 g | Rybíz sušený |
300 g | Rýže Basmati |
630 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 726,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 966,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Kurkuma, Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Kuřecí prsa, Mandle plátky, Olej olivový, Petržel - nať, Rybíz sušený, Rýže Basmati, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf s kuřecím masem a rybízem postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na menší kusy. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Papriku zbavíme jadřince a pokrájíme na nudličky. Cibulky omyjeme a pokrájíme na kolečka. Petrželku opláchneme a nasekáme najemno. |
2 | Polovinu oleje rozpálíme, přidáme cibulku, papriku a česnek. Smažíme 3 minuty. Přimícháme rýži, kurkumu a hrášek. Přilijeme vývar a uvedeme k varu. Přiklopené vaříme 15 minut. Mandle nasucho opražíme, poté vyjmeme a dáme stranou. Zbytek oleje rozpálíme, osmažíme na něm maso do zezlátnutí. Do uvařené rýže vmícháme rybíz, mandle a petrželku. Takto připravenou rýži servírujeme s kousky masa. |