Jednoduchý recept

Zelný salát se sušeným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54888
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
200 g Datle
200 g Mandle
70 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rozinky tmavé
1 kávová lžička Sůl
200 g Švestky
400 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 953kJ
14% Sacharidy 51 g
38% Tuky 28 g
7% Sodík 142 mg
16% Bílkoviny 9 g

Zelný salát se sušeným ovocem postup přípravy receptu:

1

Hlávkové zelí očistíme, jemně nakrouháme, dáme do misky. Přidáme nakrájené hrozinky, vypeckované švestky a datle. Vše pokapeme olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Misku se salátem necháme odležet nejméně 60 minut.

2

Nasekané, solené mandle opražíme v suché pánvi a vmícháme je do salátu.

3

Salát rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Tento salát je vhodnou přílohou ke grilovanému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept