Zelný salát se sušeným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát se sušeným ovocem
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54888 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
200 g | Datle |
200 g | Mandle |
70 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rozinky tmavé |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Švestky |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 633,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 8,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Datle, Mandle, Sůl, Švestky, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát se sušeným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Hlávkové zelí očistíme, jemně nakrouháme, dáme do misky. Přidáme nakrájené hrozinky, vypeckované švestky a datle. Vše pokapeme olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Misku se salátem necháme odležet nejméně 60 minut. |
2 | Nasekané, solené mandle opražíme v suché pánvi a vmícháme je do salátu. |
3 | Salát rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Tento salát je vhodnou přílohou ke grilovanému masu.