Pilaf s hrozinkami a játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf s hrozinkami a játry
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54889 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
90 g | Cibulka jarní |
90 g | Hrozinky |
500 g | Játra kuřecí |
30 g | Máslo čerstvé |
10 g | Máta |
15 ml | Olej olivový |
90 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 440,3mg |
Draslík | 592,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Játra kuřecí, Máta, Oříšky piniové, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf s hrozinkami a játry postup přípravy receptu:
1 | Játra omyjeme a pokrájíme na menší kusy. Cibulku opláchneme a pokrájíme na kolečka. Petrželku a mátu opláchneme a nasekáme najemno. |
2 | Olej rozpálíme a osmažíme na něm po dobu 5 minut játra. Přisypeme cibulku a smažíme další 2 minuty. Přimícháme rýži a vývar a přiklopené vaříme 15 minut. Poté vmícháme piniové oříšky, hrozinky, petrželku a mátu. Osolíme a opepříme. |