Nasi goreng - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nasi goreng
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54892 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
90 g | Cibulka jarní |
500 g | Kuřecí prsa |
60 g | Mrkev kořen |
30 ml | Omáčka kecap manis |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
200 g | Pekingské zelí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 448,0mg |
Draslík | 709,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 461,2mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Omáčka kecap manis, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pekingské zelí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nasi goreng postup přípravy receptu:
1 | Rozšleháme 2 vejce. Maso pokrájíme na drobné kousky. Cibulku opláchneme a nakrájíme na kolečka. Zelí a mrkev nastrouháme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. |
2 | Rýži uvaříme ve vroucí vodě do měkka. Třetinu oleje rozpálíme, přilijeme 2 vejce a 2 minuty smažíme, poté vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přilijeme další třetinu oleje, přidáme maso a smažíme do zezlátnutí. Přisypeme cibulku, zelí, česnek a mrkev. Smažíme další 2 minuty, pak vmícháme rýži, vejce a omáčky. |
3 | Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm zbylá vejce jako volská oka, která poté servírujeme na zeleninové rýži. |