Salát z kysaného zelí a bílého zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z kysaného zelí a bílého zelí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54894 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 g | Celer - nať |
1 ks | Cibule |
200 g | Jogurt bílý |
60 g | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 6,5mg |
Draslík | 298,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Sůl, Zelí hlávkové bílé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z kysaného zelí a bílého zelí postup přípravy receptu:
1 | Bílé hlávkové zelí očistíme, drobně nakrájíme. Dáme do vhodné misky, kam přidáme drobně nakrájenou cibuli a scezené a nakrájené kysané zelí. Vše pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem a dobře promícháme. |
2 | Salát přelijeme jogurtem, ještě jednou promícháme. |
3 | Podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme drobně nasekanou celerovou natí a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k pečenému masu.