Recept

Závin s červenou cibulí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54896

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín celý
250 g Listové těsto
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Sezamová semínka černá
1 kávová lžička Sůl hrubozrnná
1 ks Vejce slepičí
Náplň
100 g Anglická slanina
150 g Cibule červená
80 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
5 ks Šalotka
Závin s červenou cibulí
1 kávová lžička Sezam - semena

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 150kJ
18% Sacharidy 66 g
66% Tuky 50 g
83% Sodík 2 g
28% Bílkoviny 16 g

Závin s červenou cibulí postup přípravy receptu:

1

Očistíme červené cibule a šalotky. Pokrájíme je na kolečka, v pánvi na másle orestujeme do zlatova. Cibuli osolíme, ochutíme čerstvě pomletým pepřem, promícháme, vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. Na tu samou pánev vložíme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, usmažíme do křupava.

2

Listové těsto na pomoučeném vále (1 lžíce hladké mouky) rozválíme na plát o síle cca 2 - 3 mm. Rozložíme na něj cibulovou směs, kterou následně posypeme smaženou slaninou. Ze dvou protilehlých stran těsto přehneme dovnitř (2 - 3 cm) a stočíme do závinu. Ten opatrně položíme na plech, vyložený pečicím papírem. Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubou solí, kmínem, černým i bílým sezamem a dáme péct do předem vyhřáté trouby (na 175°C) přibližně na 20 - 25 minut. Pečeme do zlatova. Poté závin necháme vychladnout, nakrájíme na řezy silné asi 6 cm a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept