Závin s červenou cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin s červenou cibulí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54896 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
250 g | Listové těsto |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Sezamová semínka černá |
1 kávová lžička | Sůl hrubozrnná |
1 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
---|---|
100 g | Anglická slanina |
150 g | Cibule červená |
80 g | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Šalotka |
3 špetka | Sůl |
Závin s červenou cibulí | |
1 kávová lžička | Sezam - semena |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 121,1mg |
Draslík | 818,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Vejce slepičí, Anglická slanina, Šalotka, Sůl, Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Sezamová semínka černá, Cibule červená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl hrubozrnná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Závin s červenou cibulí postup přípravy receptu:
1 | Očistíme červené cibule a šalotky. Pokrájíme je na kolečka, v pánvi na másle orestujeme do zlatova. Cibuli osolíme, ochutíme čerstvě pomletým pepřem, promícháme, vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. Na tu samou pánev vložíme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, usmažíme do křupava. |
2 | Listové těsto na pomoučeném vále (1 lžíce hladké mouky) rozválíme na plát o síle cca 2 - 3 mm. Rozložíme na něj cibulovou směs, kterou následně posypeme smaženou slaninou. Ze dvou protilehlých stran těsto přehneme dovnitř (2 - 3 cm) a stočíme do závinu. Ten opatrně položíme na plech, vyložený pečicím papírem. Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubou solí, kmínem, černým i bílým sezamem a dáme péct do předem vyhřáté trouby (na 175°C) přibližně na 20 - 25 minut. Pečeme do zlatova. Poté závin necháme vychladnout, nakrájíme na řezy silné asi 6 cm a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.