Salát z červeného a bílého hlávkového zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červeného a bílého hlávkového zelí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54897 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Česnek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Cibule |
20 g | Hořčice klasická |
200 g | Smetana zakysaná15% |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
1 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 256,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Cibule, Zelí hlávkové bílé, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Hořčice klasická, Smetana zakysaná15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červeného a bílého hlávkového zelí postup přípravy receptu:
1 | Červené a bílé zelí očistíme, drobně nakrouháme do misky. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, ochutíme solí, pepřem a promícháme. |
2 | Do misky dáme žloutky, utřeme s prolisovaným česnekem, hořčici. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Zálivkou zalijeme zeleninu, promícháme. |
3 | V lednici necháme odležet 30 minut. Podáváme na jednotlivých talířích. |
Poznámka
Salát je vhodným předkrmem k pečenému, ale také vařenému masu.