Jednoduchý recept

Salát z červeného a bílého hlávkového zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54897
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

0,5 polévková lžíce Česnek
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Cibule
20 g Hořčice klasická
200 g Smetana zakysaná15%
1 ks Zelí hlávkové bílé
1 ks Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 298kJ
12% Sacharidy 44 g
17% Tuky 12 g
11% Sodík 229 mg
23% Bílkoviny 13 g

Salát z červeného a bílého hlávkového zelí postup přípravy receptu:

1

Červené a bílé zelí očistíme, drobně nakrouháme do misky. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, ochutíme solí, pepřem a promícháme.

2

Do misky dáme žloutky, utřeme s prolisovaným česnekem, hořčici. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Zálivkou zalijeme zeleninu, promícháme.

3

V lednici necháme odležet 30 minut. Podáváme na jednotlivých talířích.

Poznámka

Salát je vhodným předkrmem k pečenému, ale také vařenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept