Domácí pečená klobása - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí pečená klobása
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 549 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Česnek |
150 g | Hovězí maso přední |
20 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
1350 g | Vepřová plec |
75 g | Vepřová střeva tenká |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 131,0mg |
Draslík | 512,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso přední, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Vepřová střeva tenká, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí pečená klobása postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso opláchneme a umeleme na hrubo. Přidáme česnek utřený se solí, pepř, mletou papriku a vše dobře promícháme. Během míchání přiléváme studenou vodu a směs podle potřeby přisolíme. |
2 | Připravenou směs plníme do střev a uzavřené klobásy zvolna pečeme na tuku po obou stranách. |
3 | Při podávání klobásy podléváme tukem s výpekem od pečení. |