Gribišská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gribišská omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 5490 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
100 g | Majolka |
10 g | Pažitka |
10 g | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 701,1mg |
Draslík | 645,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Rajčata, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gribišská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvařená natvrdo oloupeme a usekáme na kostičky. |
2 | Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme, odstraníme semena a nakrájíme na kostičky. |
3 | Pažitku a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. Vše smícháme s majolkou zředěnou smetanou. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme.