Rýžový salát s hrachovými klíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový salát s hrachovými klíčky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54900 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
60 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
90 g | Cibulka jarní |
300 g | Hnědá rýže |
130 g | Hrachové výhonky |
10 g | Koriandr čerstvý |
120 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
70 g | Mrkev kořen |
30 ml | Olej sezamový |
60 ml | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
6 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 336,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibulka jarní, Hrachové výhonky, Koriandr čerstvý, Kukuřice cukrová nakládaná, Olej sezamový, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hnědá rýže, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový salát s hrachovými klíčky postup přípravy receptu:
1 | Česnek a zázvor oloupeme a nastrouháme na struhadle. Mrkev, celer a cibulku očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Sójovou omáčku smícháme se sezamovým olejem, česnekem a zázvorem. Koriandr opláchneme a nasekáme nahrubo. |
2 | Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě do změknutí, cca 15 minut. Poté slijeme a smícháme s mrkví, klíčky, celerem, kukuřicí, cibulkou a celerem. Přilijeme připravený dresink a dobře promícháme. Osolíme a opepříme. Servírujeme ozdobené koriandrem. |