Jednoduchý recept

Šlehaná pěna z vína

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54909
Kategorie: Pěny

Ingredience

100 g Cukr krupice
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
200 ml Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 862kJ
7% Sacharidy 27 g
7% Tuky 5 g
3% Sodík 50 mg
8% Bílkoviny 4 g

Šlehaná pěna z vína postup přípravy receptu:

1

Připravíme si nerezovou misku a vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr. Prošleháme do krému.

2

Do hrnce vlijeme vodu a vložíme do něj mísu s krémem. Přilijeme do mísy víno a šleháme do pěny, dokud dvojnásobně nenabude.

3

Můžeme buď ihned podávat s dezertem, nebo vložíme mísu do další ledové vodní lázně a šleháme až krém úplně vychladne. Potom ho můžeme podávat jako samostatný dezert.

Poznámka

Čím více cukru použijeme, tím bude pěna pevnější a stabilnější. Při šlehání ve vodní lázni občas vyjmeme misku z vodní lázně, ať se pěna nesráží. Můžeme také místo bílého vína použít sekt nebo mandlový likér, červené víno nebo koňak.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept