Recept

Slávky s česnekem a estragonem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 54910
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
90 g Cibulka jarní
2 kg Mušle slávky
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
15 g Tymián čerstvý
350 ml Víno bílé
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 603kJ
8% Sacharidy 29 g
27% Tuky 20 g
89% Sodík 2 g
110% Bílkoviny 62 g

Slávky s česnekem a estragonem postup přípravy receptu:

1

Cibulky opláchneme a pokrájíme na kolečka. Slávky pečlivě omyjeme, poškozené mušle vyhodíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Estragon omyjeme a nasekáme.

2

Olej rozpálíme, přidáme česnek a cibulky a smažíme 2 minuty. Přilijeme vývar, víno a půlku estragonu. Uvedeme k varu a povaříme 10 minut. Přisypeme slávky a povaříme 3 minuty. Neotevřené mušle odstraníme. Šťávu osolíme a opepříme. Uvařené slávky servírujeme přelité šťávou z vaření, posypané zbylým estragonem.

Poznámka

Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept