Špízy z rybího masa a krevet s anýzovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy z rybího masa a krevet s anýzovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54912 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citronová šťáva |
10 g | Kopr čerstvý |
200 g | Krevety tygří - loupané |
15 ml | Likér anýzový |
30 ml | Olej olivový |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
500 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 927,1mg |
---|---|
Cholesterol | 168,8mg |
Draslík | 346,6mg |
Vláknina | 279,6mg |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Likér anýzový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy z rybího masa a krevet s anýzovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Citron omyjeme a kůru nastrouháme, dužinu vymačkáme. Krevety opláchneme a necháme okapat. Tuňáka pokrájíme na větší kostky. 2/3 oleje smícháme s citronovou šťávou a kůrou, osolíme a opepříme. Dresinkem polijeme kousky masa a krevety napíchané na špízových jehlách. Smetanu smícháme s hořčicí a anýzovým likérem, přimícháme papriku a sekaný kopr. |
2 | Špízy necháme grilovat 5 minut z každé strany. Hotové špízy přelijeme omáčkou ze smetany a anýzu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená rýže.