Recept

Telecí brzlík na černém pivu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 54913
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Sůl
320 g Telecí brzlík
1,2 l Voda pitná
Omáčka
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
1,5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
3 špetka Sůl
2 cl Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 690kJ
2% Sacharidy 8 g
9% Tuky 7 g
22% Sodík 436 mg
26% Bílkoviny 14 g

Telecí brzlík na černém pivu postup přípravy receptu:

1

Telecí brzlík odblaníme, omyjeme, povaříme 5 minut v osolené vodě (0,7 dl + 1 lžička soli). Jakmile brzlík zbělá, vložíme ho ihned do studené vody (0,5 dl). Z vychladlého brzlíku odstraníme případné chrupavčité části.

2

Očištěnou cibuli pokrájíme na malé kostičky, snítku šalvěje omyjeme a lístky otrháme a polovinu posekáme nadrobno. V hrnci si rozehřejeme máslo, na něm osmažíme dorůžova cibuli, přidáme šalvěj, cukr a za stálého míchání necháme cukr zkaramelizovat. Přilijeme černé pivo, 2 cl Madeiry, povaříme asi 5 minut. Poté přidáme telecí fond, do omáčky vložíme brzlík a pod pokličkou dusíme asi 10-15 minut. Brzlík vyjmeme, omáčku přecedíme a dochutíme solí i pepřem.

3

Brzlík nakrájíme na tenké úhledné plátky, poklademe je na talíře, polijeme omáčkou, ozdobíme lístky šalvěje a servírujeme.

Poznámka

K brzlíku podáváme obyčejnou polentu, kterou nakrájíme na kostky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept