Jednoduchý recept

Šlehaná vinná pěna z marsaly

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54914

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Cukr moučkový
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
100 ml Víno Marsala

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 962kJ
8% Sacharidy 30 g
13% Tuky 9 g
2% Sodík 37 mg
12% Bílkoviny 7 g

Šlehaná vinná pěna z marsaly postup přípravy receptu:

1

Připravíme si kovovou nerezovou misku. Vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr a ušleháme krém, ovšem nesmí zpěnit.

2

Přilijeme do mísy víno a přidáme nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.

3

Do hrnce vlijeme vodu, zahřejeme a na ní posadíme mísu. V horké vodní lázni šleháme krém do pěny, dokud dvojnásobně nenabude.

4

Pak misku vynadáme a vložíme do ledové vodní lázně a šleháme, dokud nevychladne.

Poznámka

Pěnu rozložíme do misek a servírujeme s makronkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept