Recept

Grilovaný tuňák s pomerančovým dresinkem a salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54915

Ingredience

30 ml Balsamico ocet
1 ks Fenykl sladký - hlíza
60 g Kapary
10 g Kerblík
10 g Kopr čerstvý
90 ml Olej olivový
100 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
4 ks Rajčata Cherry
300 g Salát hlávkový
1 špetka Sůl
500 ml Voda pitná
4 ks Ředkvička
600 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 393kJ
8% Sacharidy 28 g
45% Tuky 33 g
18% Sodík 366 mg
76% Bílkoviny 43 g

Grilovaný tuňák s pomerančovým dresinkem a salátem postup přípravy receptu:

1

Kůru z pomerančů nastrouháme na delší nudličky. Dužinu vymačkáme. Fenykl, celer a ředkvičky pokrájíme na plátky. Rajčata rozčtvrtíme. Salát opláchneme a necháme okapat. Kerblík a kopr opláchneme a nasekáme na menší kusy.

2

Pomerančovou kůru přelijeme vroucí vodou a necháme 2 minuty máčet, poté vyjmeme a necháme okapat. V salátové míse smícháme hlávkový salát, fenykl, ředkvičky, celer, rajčata, kerblík, kopr a olivy. Dochutíme octem a polovinou oleje. Pomerančovou šťávu osolíme a opepříme, všleháme zbytek oleje a kapary. Tuňáka ogrilujeme 5 minut z každé strany, poté servírujeme se salátem, přelité pomerančovým dresinkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept