Grilovaný tuňák s pomerančovým dresinkem a salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný tuňák s pomerančovým dresinkem a salátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54915 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Balsamico ocet |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
60 g | Kapary |
10 g | Kerblík |
10 g | Kopr čerstvý |
90 ml | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
4 ks | Rajčata Cherry |
4 ks | Ředkvička |
300 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
600 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Kerblík, Kopr čerstvý, Pomeranče, Ředkvička, Sůl, Voda pitná, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný tuňák s pomerančovým dresinkem a salátem postup přípravy receptu:
1 | Kůru z pomerančů nastrouháme na delší nudličky. Dužinu vymačkáme. Fenykl, celer a ředkvičky pokrájíme na plátky. Rajčata rozčtvrtíme. Salát opláchneme a necháme okapat. Kerblík a kopr opláchneme a nasekáme na menší kusy. |
2 | Pomerančovou kůru přelijeme vroucí vodou a necháme 2 minuty máčet, poté vyjmeme a necháme okapat. V salátové míse smícháme hlávkový salát, fenykl, ředkvičky, celer, rajčata, kerblík, kopr a olivy. Dochutíme octem a polovinou oleje. Pomerančovou šťávu osolíme a opepříme, všleháme zbytek oleje a kapary. Tuňáka ogrilujeme 5 minut z každé strany, poté servírujeme se salátem, přelité pomerančovým dresinkem. |