Jednoduchý recept

Šlehaná pěna s sherry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 54916

Ingredience

80 g Cukr moučkový
100 ml Sherry brandy
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 891kJ
8% Sacharidy 28 g
7% Tuky 5 g
2% Sodík 48 mg
8% Bílkoviny 5 g

Šlehaná pěna s sherry postup přípravy receptu:

1

Připravíme si kovovou nerezovou misku. Vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr a ušleháme krém, ovšem nesmí zpěnit.

2

Přilijeme do mísy sherry.

3

Do hrnce vlijeme vodu, zahřejeme a na ní posadíme mísu. V horké vodní lázni šleháme krém do pěny, dokud dvojnásobně nenabude.

4

Pak misku vyndáme a buď krém ihned podáváme, nebo ho vložíme do ledové vodní lázně a šleháme, dokud nevychladne. Pěnu vložíme do misek a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept