Pražma s fenyklovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražma s fenyklovým salátem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54920 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule červená |
90 g | Cibulka jarní |
500 g | Fenykl sladký - hlíza |
130 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranče |
800 g | Pražma |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 549,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibulka jarní, Pomeranče, Pražma, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražma s fenyklovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka stejně jako jarní cibulku, fenykl očistíme, rozkrájíme na proužky. Celer nakrájíme na plátky, petrželku omyjeme a posekáme nahrubo, pomeranče vymačkáme, česnek oloupeme a krájíme na drobno. Cibuli, fenykl, celer a petržel smícháme dohromady. |
2 | 90 ml oleje smícháme s česnekem a pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme. Filety polijeme zbytkem oleje, osolíme, opepříme a grilujeme 2 minuty z každé strany. Fenyklový salát přelijeme půlkou připraveného dresinku. Grilovanou rybu položíme na zeleninový salát, přelijeme zbytkem dresinku. Osolíme a opepříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.