Recept

Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54922
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

1 ks Ananas
3 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej rostlinný
3 špetka Skořice mletá
Na těstíčko
50 g Cukr moučkový
125 ml Mléko polotučné
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 cl Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 808kJ
21% Sacharidy 76 g
13% Tuky 10 g
7% Sodík 147 mg
18% Bílkoviny 10 g
Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína

Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína postup přípravy receptu:

1

Odkrojíme horní a dolní část ananasu. Okrájíme ananas až na dužinu a pokrájíme na plátky. Dřevnatý střed vykrojíme a vyhodíme.

2

Vložíme do mísy mouku, přidáme cukr, vlijeme žloutky a přisypeme špetku soli. Střídavě přiléváme mléko a víno a rozmícháme středně husté těstíčko. Necháme 20 minut odpočívat.

3

Ušleháme tuhý sníh z bílků a zamícháme ho do těstíčka.

4

V pánvi nebo ve fritovacím hrnci zahřejeme tuk na 180 °C. Obalíme pokrájené plátky ananasu v těstíčku a v tuku je smažíme z obou stran dozlatova.

5

Děrovanou sběračkou a necháme na papírové utěrce okapat.

6

V hlubokém talíři si smícháme moučkový cukr se skořicí a osmažený ananas ve směsi před podáváním obalíme.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Smažený ananas v těstíčku z mléka a portského vína
Výborná chuťovka. Tato teplá varianta byla velice příjemná. Určitě vyzkoušejte blink.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept