Treska s bramborami a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s bramborami a cibulí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 54924 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
10 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Mléko polotučné |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 665,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s bramborami a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Petržel a rozmarýn omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. |
2 | Olej s máslem rozpálíme, přidáme cibuli a smažíme do změknutí, cca 3 minuty. Přisypeme plátky brambor a smažíme dalších 5 minut. Poté přidáme tresku, rozmarýn, citronovou kůru, mléko a vodu. Osolíme a opepříme a vaříme do odpaření veškeré tekutiny. Servírujeme ozdobené petrželí. |