Smetanová zálivka s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová zálivka s vejci
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 5493 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
6 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 895,4mg |
Draslík | 382,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová zálivka s vejci postup přípravy receptu:
1 | Natvrdo uvařená a oloupaná vejce podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky, rozmačkáme je vidličkou, prolisujeme a postupně do nich vešleháme olej a citronovou šťávu. |
2 | Zálivku osolíme, opepříme a zlehka do ní vmícháme ušlehanou smetanu. |
3 | Zálivka je vhodná na zeleninové saláty. Vařené bílky nakrájíme na kostičky a saláty jimi ozdobíme. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme.