Jednoduchý recept

Ostrý salát z hlávkového zelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54934

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
300 g Jogurt bílý
3 polévková lžíce Kapary
0,5 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
600 g Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 584kJ
3% Sacharidy 13 g
8% Tuky 6 g
11% Sodík 212 mg
18% Bílkoviny 10 g

Ostrý salát z hlávkového zelí postup přípravy receptu:

1

Očištěné hlávkové zelí jemně nasekáme do misky, polijeme octem, olejem, posypeme cukrem, solí a kari kořením. Dobře promícháme, necháme 30 minut odležet. Po dobu odležení salát někloikrátpromícháme. Kapary rozkrojíme na půlky, vložíme do misky, přiložíme oloupanou a na jemně kolečka nakrájenou cibuli. Opět všechno promícháme. Salát ochutnáme, podle potřeby dochutíme a vmícháme jogurt.

2

Vejce vložíme do kastrůlku s vroucí vodou, povaříme 8 - 10 minut natvrdo. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Ve vhodné nádobě smícháme se solí, drobně nasekanou petrželovou natí a mletou sladkou paprikou.

3

Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme připravenou vajíčkovou směsi a podáváme.

Poznámka

Podáváme s čerstvým chlebem jako hlavní jídlo nebo jako předkrm. Je také vhodnou přílohou k masitým jídlům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept