Ostrý salát z hlávkového zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrý salát z hlávkového zelí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54934 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
300 g | Jogurt bílý |
3 polévková lžíce | Kapary |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
600 g | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 170,1mg |
Draslík | 211,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jogurt bílý, Kari koření, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrý salát z hlávkového zelí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hlávkové zelí jemně nasekáme do misky, polijeme octem, olejem, posypeme cukrem, solí a kari kořením. Dobře promícháme, necháme 30 minut odležet. Po dobu odležení salát někloikrátpromícháme. Kapary rozkrojíme na půlky, vložíme do misky, přiložíme oloupanou a na jemně kolečka nakrájenou cibuli. Opět všechno promícháme. Salát ochutnáme, podle potřeby dochutíme a vmícháme jogurt. |
2 | Vejce vložíme do kastrůlku s vroucí vodou, povaříme 8 - 10 minut natvrdo. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na malé kousky. Ve vhodné nádobě smícháme se solí, drobně nasekanou petrželovou natí a mletou sladkou paprikou. |
3 | Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme připravenou vajíčkovou směsi a podáváme. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým chlebem jako hlavní jídlo nebo jako předkrm. Je také vhodnou přílohou k masitým jídlům.