Recept

Grilované chobotničky se salátem a chilli dresinkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54936

Ingredience

90 ml Chilli omáčka
2 ks Chilli paprička
750 g Chobotnice
50 g Koriandr čerstvý
15 ml Limetková šťáva
30 ml Olej olivový
15 ml Olej sezamový
15 ml Omáčka rybí
130 g Salát hlávkový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 925kJ
2% Sacharidy 8 g
10% Tuky 8 g
37% Sodík 733 mg
52% Bílkoviny 29 g

Grilované chobotničky se salátem a chilli dresinkem postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme. Chilli papričky pokrájíme na kolečka, smícháme s česnekem, přidáme olej a limetkovou šťávu. Do připravené marinády naložíme na 10 minut omyté chobotničky. Listy salátu a koriandru opláchneme, natrháme na hrubší kusy. Salát rozdělíme na talíře. Sladkou chilli omáčku smícháme s rybí omáčkou a sezamovým olejem.

2

Marinované chobotničky grilujeme na grilovací pánvi s olejem po dobu 3 minut. Chobotničky rozdělíme na talíře se salátem a přelijeme přichystaným dresinkem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept