Recept

Pečené telecí ledvinky s koňakem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 53 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 38 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 54939
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Kmín drcený
0,5 dl Koňak
3 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 dl Mléko polotučné
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí ledviny
1,5 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 836kJ
3% Sacharidy 11 g
35% Tuky 26 g
21% Sodík 421 mg
45% Bílkoviny 25 g

Pečené telecí ledvinky s koňakem postup přípravy receptu:

1

Z telecích ledvinek odstraníme na povrchu tuk, rozkrojíme je, odstraníme močové kanálky, zbavíme přebytečného tuku. Ledvinky vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme namočené asi 30 minut. Poté je důkladně omyjeme, osušíme, potřeme koňakem, posypeme pepřem, drcenýmm kmínem a solí. Necháme marinovat v chladu asi 20 minut.

2

V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm ledvinky zprudka orestujeme z každé strany do zlatova. Ledvinky vyjmeme z omastku, potřeme silně bylinkovým máslem a dáme do zapékací mísy. Přilijeme k nim červené víno a dopečeme je v předehřáté troubě do zlatova. Pečeme 20 - 25 minut, během pečení ledvinky obracíme a poléváme výpekem. Po upečení ledvinky nakrájíme na plátky a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. K takto upraveným ledvinkám podáváme italské risotto s hořčičným semínkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept