Pečené telecí ledvinky s koňakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 53 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené telecí ledvinky s koňakem
Celkový čas: | 53 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 38 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54939 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 dl | Koňak |
3 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 dl | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí ledviny |
1,5 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 482,0mg |
Draslík | 419,3mg |
Vláknina | 433,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Telecí ledviny, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené telecí ledvinky s koňakem postup přípravy receptu:
1 | Z telecích ledvinek odstraníme na povrchu tuk, rozkrojíme je, odstraníme močové kanálky, zbavíme přebytečného tuku. Ledvinky vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme namočené asi 30 minut. Poté je důkladně omyjeme, osušíme, potřeme koňakem, posypeme pepřem, drcenýmm kmínem a solí. Necháme marinovat v chladu asi 20 minut. |
2 | V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm ledvinky zprudka orestujeme z každé strany do zlatova. Ledvinky vyjmeme z omastku, potřeme silně bylinkovým máslem a dáme do zapékací mísy. Přilijeme k nim červené víno a dopečeme je v předehřáté troubě do zlatova. Pečeme 20 - 25 minut, během pečení ledvinky obracíme a poléváme výpekem. Po upečení ledvinky nakrájíme na plátky a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. K takto upraveným ledvinkám podáváme italské risotto s hořčičným semínkem.